Skattekontor Lediga jobb

Skatteverket erbjuder en jobbsökning inom många olika arbetsområden, för att göra samhället möjligt. För att göra detta säkerställer man finansiering till offentlig sektor, vägar och hälsa, skolor och kollektivtrafik. Dessutom gör det möjligt att upprätthålla folkbokföringen, som en grund för att samhället ska fungera väl.

I dagsläget har Skatteverket 10 000 anställda, med olika bakgrund, erfarenheter och kompetens. Var och en av dem samarbetar så att alla medborgare kan utföra sina procedurer korrekt, inklusive de som hyr sitt hem eller arbetar på sommaren, de som precis har flyttat eller gift sig och, naturligtvis, de som betalar skatt.

Lediga tjänster på Skatteverket

Om du vill arbeta på Skatteverket kan du kontrollera aktuella lediga jobb genom att klicka här ; . Du kan kontrollera kraven och detaljerad information för varje jobb och skicka in en ansökan om du är intresserad.

Om du känner för det kan du även prenumerera på lediga tjänster hos Skatteverket genom att klicka här ; . På så sätt kommer du att få ett e-postmeddelande när det finns ett ledigt jobb i något av fälten du väljer. Även om det inte automatiskt gör dig till en kandidat för en tjänst, låter prenumerationstjänsten dig aktivt söka tjänster som intresserar dig.

Spontanansökan för IT-jobb

Skattekontoret är här. ta emot spontanansökningar om IT-jobb i Östersund, Umeå, Västerås, Sundbyberg och Göteborg.

Som anställd på IT-avdelningen har du möjlighet att delta i utvecklingen av intelligenta lösningar som hjälper till att möta kundernas behov och generera en samhällsnytta. Denna avdelning söker medarbetare i olika roller, såsom erfarna utvecklare och arkitekter.

Om du är intresserad kan du spontanansöka ett IT-jobb genom att klicka här ;.

Vanliga frågor

 • Varför ska jag anmäla en flytt?

  Vid en flytt är det viktigt att du skickar en flyttanmälan till skatteverket så att de kan uppdatera dina uppgifter i folkbokföringen. Detta är viktigt bland annat för att avgöra i vilken kommun du ska betala din skatt, rätt till förmåner och bidrag, var du kan rösta och var du får din post.

  Dessutom är det också viktigt för samhället, eftersom planeringen av boende, skola, vård, omsorg etc. utgår från de uppgifter som framgår av folkbokföringen.

 • Ska jag byta folkbokföring om jag tillfälligt flyttar till en annan adress?

  Du behöver inte ändra din folkbokföring om din vistelse på den andra adressen är kortare än ett år och du tänker återvända till den ursprungliga bostaden. Bor du på annan adress i mer än ett år ska du anmäla adressändringen till skatteverket.

 • Hur kan jag se om min information har registrerats?

  För att kontrollera ditt namn eller adressen du är folkbokförd på loggar du in på Skatteverket. Du kan göra det direkt genom att klicka här.